Tv-aksjonen 2020

Har du lyst til å være digital bøssebærer i TV-aksjonen?

18.Oktober gjennomføres TV-aksjonen 2020. Også i år er det frivilligsentralen som koordinerer denne lokalt. 

Som følge av situasjonen med coronaviruset, vil årets aksjon bli heldigital. 


Årets aksjon skal gå til arbeidet med å redusere plastavfall i havet. 

Åtte millioner tonn plast havner i havet hvert år. Plasten truer ikke bare dyrelivet, men også oss. Med konkrete tiltak der problemene er størst, skal årets TV-aksjon ta plasten ved rota. 

Med midler fra TV-aksjonen starter vi der problemet er størst: En fjerdedel av plasten i havet kommer fra Sørøst-Asia. Derfor er TV-aksjonsmidlene øremerket tiltak i Indonesia, Vietnam, Filippinene og Thailand. 

Årets TV-aksjon skal bekjempe plast i havet gjennom å etablere og forbedre eksisterende avfallssystemer for mer enn 900 000 mennesker. I samarbeid med lokalbefolkning, myndigheter og næringsliv skal vi redusere utslipp av plast til elver og hav med 7000 tonn årlig. Vi skal samle inn og resirkulere søppel som i dag ender opp i naturen, redusere bruken av unødvendig plast og jobbe for at beslutningstakere forplikter seg til å nå WWFs mål om null plast på avveie i 2030.  


Hjertet i TV-aksjonen er bøssebærere. Den enkleste måten å engasjere seg på er å opprette en egen digital bøsse og samle inn penger i ditt nettverk. 


Dette gjør du enkelt ved å:

1. registrere deg på www.blimed.no  (Her finner du også mye nyttig informasjon) 

2. Gjøre bøssa personlig

3. Dele din digitale bøsse i ditt nettverk 


Har du spørsmål om det lokale arbeidet med tv-aksjonen? 

Ta gjerne kontakt med frivilligsentralen 

2024 © Ibestad frivilligsentral