Frivilligsentralen og covid-19

Frivilligsentralen er i jevnlig dialog med kommunal krisestab med tanke på våre tiltak rettet mot corona-pandemien

Vi fortsetter tiltak med hjemkjørig av matvarer til personer som er i karantene eller i risikogruppe for smitte. Sentralen vil også bistå Ibestad kommune med utkjøring av informasjon. 

Videre har frivilligsentralen en koordinerende rolle i forhold til personell som skal påse at gjeldene nasjonale og lokale retningslinjer for smittevern ivaretas. Disse vil i første omgang være å finne utenfor en av våre 3 kolonial butikker. 

Frivilligsentralen vil også prøve å rette fokus mot psykososiale tiltak i et forsøk på å redusere den negative effekten som isolasjon og karantene kan medføre. Dette innebærer også bistand til lag, foreninger og enkeltpersoner som ønsker å drive slike tiltak. 

Når det gjelder frivilligsentralens egne aktiviteter der mennesker møtes vil vi drive disse på samme måte som vi har gjort den siste tiden. Frivilligkafé og strikkekafé har ei øvre begrensning på 10 gjester, mens turgruppa begrenses oppad til 20 personer. 

Vi har fortsatt behov for personer som vil stå på beredskapsliste. Har du et ønske om å bidra på andre måter i denne spesielle situasjonen eller har du en idé til tiltak som kan igangsettes, blir vi glade dersom du tar kontakt med oss. 

Nå er det viktig at vi alle står sammen, vasker hender, holder avstand og bidrar positivt i dugnaden for å begrense spredning av coronaviruset. 

2024 © Ibestad frivilligsentral